İmalat Süreci
İç mekan ve dış mekan led ekranlar, bizlere güzel görüntüler sunan ürünlerdir ve genellikle Çin'den ithal edilmektedir. Bu led ekranlar belli kabin ölçülerine sahip hazır ürünlerdir. Ancak istediğimiz özel ölçüleri sağlayamayan led ekranları, firmamızda özenle hazırlamaktayız. Led ekranlarımızın hazırlık aşamasında her detay önemsenir ve ürün hazır hale geldikten sonra yaklaşık 5 gün boyunca test edilir. Test sürecini başarıyla geçen led ekranlarımız ardından uygulama aşamasına geçer. Led ekranlarımızı yaparken, kabin yapısından boyasına, elektrik alt yapısından montajına kadar en kaliteli malzemeleri kullanmaktayız. Gururla ifade edebiliriz ki led ekran imalat aşaması tamamlandığında, led ekranlar yıllarca kusursuz performans sergileyebilmektedir. Led ekran imalat süreci her aşamada büyük önem taşımaktadır ve yapılan işe özen göstermek, yüksek kalitede sonuçları sağlamaktadır. Led ekranların imalat süreci, öncelikle müşteri taleplerine uygun en uygun ürünün belirlenmesiyle başlar. İlgili ürün ve ölçü belirlendikten sonra sözleşme imzalanır ve üretim aşamasına geçilir. LED ekranlarını oluşturan ana malzeme led modüllerdir. İmal edilecek led ekrana ait modüllerin teknik çizimi, autocad kullanılarak yapılır ve ardından lazer kesim sürecine geçilir. Lazer kesim süreci tamamlanan ön saçlar için özel pano imalatı aşaması başlar.
Firmamızın özel pano imalatı yapan panocumuz, LED ekran imalat sürecinde müşterinin ölçülerine uygun olarak, ekranın tek parça gibi birleşmesini sağlayacak şekilde IP65 yalıtımlı panoları teknik çizimimize göre hazırlar. Bu aşama, LED ekran imalatının en kritik noktalarından biridir. LED ekran panoları tamamen hazır olduktan sonra imalat atölyemize gönderilir ve ardından modül montajı aşamasına geçilir. LED modüller, belirli bir tork seviyesinde panolara monte edildikten sonra köşe vidaları da sıkılır. Bu, LED ekran modüllerinin ve contalarının ön lazer kesim saca tam olarak temas etmesi ve modül hizalarının düzgün olması için önemlidir. LED ekran imalatının başarılı bir sonuç vermesinde bu konu önemlidir.
Her kontrol kartının çalıştıracağı piksel miktarı hesaplandıktan sonra, ilgili panoların kapakları monte edilerek yaklaşık her 1 metrekareye takılacak olan alıcı kartları yerleştirilir. Sonra güç kaynağı montajı yapılır. Güç kaynakları, pano kapaklarının iç yüzeyinde bulunan özel saçlara monte edilir, bu saçlara taban sacı denir. Daha sonra 5 volt dağılımı yapılmış olan kablo diyagramına bağlı olarak bağlantı tamamlanır. LED ekran kabinlerinin son olarak 220 volt besleme kablosuyla elektrik bağlantısı yapılır. Tüm kabinler bu şekilde tamamlandıktan sonra, öncelikle alıcı kartlar aracılığıyla hata kontrolü yapılır ve test aşamasına geçilir. Test aşaması, alıcı kart üzerindeki bir düğme aracılığıyla tamamlanır. Tüm kabinler bu şekilde test edildikten sonra, çelik konstrüksiyon imalatına başlanır. LED ekran imalatında, kablolama ve kontrollerde ürünün kalitesini belirleyen en önemli unsur kablolamadır. LED ekran imalat ölçülerine göre minimum 40x60x2,5mm profil ile hazırlanan LED ekran konstrüksiyonu özenle tamamlanır. LED ekran imalatında konstrüksiyonun önemi oldukça fazladır ve dikkatlice hazırlanmalıdır. LED ekranın çelik konstrüksiyonu tamamlandıktan sonra boya işlemi yapılır. Önce antipas ardından boya yapıldıktan sonra LED ekran kabinleri çelik konstrüksiyona monte edilir.